Hoppa till sidans innehåll
Foto: Daniel Samuelsson Joar Björketidt - Årets talan i Östsvenska Adidasserien 2013

Joar Björketidt - Årets talang 2013

15 DEC 2013 08:03
Jag delar för fjärde året ut mitt pris, med ÖBF:s gillande, till årets talang. Tidigare pristagare är: (2010) Alfred Andersson från BK Köping, (2011) Hugo Pettersson BK Dacke och (2012) Mimosa Gashi, NBK Akilles.
  • Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:00

Alla dessa fick priset för tidig visad talang. Detta år går priset till en färdig boxare som är beredd att ta klivet över till matchboxning vilket är en av vår series uppgifter, att utbilda duktiga matchboxare.

Denna boxare startade med att placera sig på en andraplats i den individuella serien och har därefter vunnit serien två gånger och kommer att vinna den även i år. Boxaren har ställt upp och mött såväl för svåra som för lätta boxare och har gjort det på ett mycket ödmjukt sätt. Boxaren har även ställt upp för sparring då andra klubbar har efterfrågat det i samband med serien.

Mitt val av årets talang gjordes i anslutning med förra deltävlingen i Nyköping. Boxaren har därefter debuterat som matchboxare och detta i svenska ungdomsmästerskapen, där han boxade jämnt mot den blivande ungdomsmästaren.

Priset som årets talang tilldelas Joar Björketidt som under sin diplomboxningstid har tävlat för NBK Akilles och som efter årsskiftet kommer att tävla för distriktets nya klubb i Söderköping och som kommer att ha namnet Gripen BK.

Grattis Joar!

Skribent: Per-Ola Lindell
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Boxningsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info

Vi samarbetar med:

http://sok.se/topp-och-talang/topp-och-talangstod.html

www.eubcboxing.org

https://www.aiba.org/

https://www.rf.se/vaccinera

TFFIR.jpeg