Hoppa till sidans innehåll

Tolv djurgårdare i ringen

26 OKT 2011 12:33
Tolv boxare från Djurgården deltog när DIF arrangerade månadsboxningen för oktober. Ett 100-tal åskådare hade sökt sig till klubblokalen på Kungsholmen i Stockholm, vilket borgade för en tät och svettig stämning. De fick se ett fullmatat program med 26 (!) matcher, därav 17 diplommatcher.
  • Skapad: 26 OKT 2011 12:33

Bland dem som förtjänar att omnämnas extra finns Dif:s Aidin Akbari som utvecklats stort under den senaste tiden. Han boxade iskallt mot sin nio (!) kilo tyngre motståndare Daniel Petrus från Järfälla, väntade tills Petrus kom in och placerade precisa träffar på motståndaren. Mycket snygg boxning och en säker seger. Det blev det också för Josefine Hägg som redan före matchen pryddes av en praktfull blåtira. Det hindrade dock inte Josefine, som utmanövrerade Linnéas Frida Samuelsson, och som efter några tveksamma förlustmatcher på raken, den här gången fick samtliga domare på sin sida. Simon Nilsson fick fullt jobb i första ronden mot Örnens Gabriel Rodriguez, men kom in i matchen i den andra och boxade hem segern i tredje. 3-0, och inget snack.
 
Kamran Sorkhabi har boxat tufft i de senaste matcherna och så också nu: Botkyrkas Ahmed Güksel var nerslagen redan efter 45 sekunder, och Güksels sekonder fann för gott att ge upp matchen.
 
Nästa månadsboxning arrangeras den 19:e november. Mer information på hemsidan www.difboxning.se

/Jan Bengtsson, DIF

Skribent: Håkan Stigzelius

Postadress:
Svenska Boxningsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info

Vi samarbetar med:

http://sok.se/topp-och-talang/topp-och-talangstod.html

www.eubcboxing.org

https://www.aiba.org/

https://www.rf.se/vaccinera

TFFIR.jpeg