Hoppa till sidans innehåll

Träningsläger hos Majornas BK

05 MAR 2014 12:39
Helgen den 15-16 februari arrangerade Majornas BK ett av förhoppningsvis många träningsläger i samma anda. Vårt syfte med helgen var att skapa ett
läroorienterat förhållningssätt, fokusera på psykologiska faktorer som koncentration, självförtroende och en positiv inställning.
  • Skapad: 05 MAR 2014 12:39

Under lördagen hann vi med föreläsningar om coachingens grunder,hur vi ger konstruktiv och positiv feedback och skapar lärofokuserade mål. Vi hade också en föreläsning och diskussion om hur vi kan bryta negativa tankemönster och skapa ett bättre klimat att utvecklas i. Vidare så hölls två träningspass, det ena med fokus på att hitta rytm och känsla genom musik och olika rörelseövningar och det andra med fokus på teknik och avslappning, där vi prövade både yoga och  meditation. Under passen fick boxarna både agera coacher och bli coachade av varandra där sparring skedde tre och tre. Coachingen skedde med hjälp av de lärofokuserade mål som varje boxare fick sätta och även delge till varandra mellan sparringronderna.
 

Under lördagen hölls också en tyst minut för Jack Johnsén från Kungälvs boxningsklubb.


Söndagen inleddes med en föreläsning om kostens grunder innan första träningspasset där vi liksom gårdagen fick coacha varandra! Det var koncentrerade blickar som följde minsta steg och en massa peppande, konstruktiv och genomtänkt feedback gavs. På eftermiddagen fortsatte kostbiten och föreläsningen fokuserade på viktreglering som var ett hett ämne. Vidare avslutades helgen med en utvärdering av helgen och matchsparring för de som ville.

Vi är helt nöjda med helgen och av utvärderingarna att döma så är ett fokus på den mentala biten verkligen behövligt även i boxningsvärlden. Till nästa gång hoppas vi och många av deltagarna att fler tränare/ledare deltar i lägret och föreläsningarna så att vi gemensamt kan utveckla sporten!

 

Arrangörer, föreläsare och huvudtränare var Hanne Liljeholm och Stina Lindgren som båda studerar hälsopromotion på Göteborgs universitet samt Christian Ceesay och Timothy Mc Coy.

 

/ Stina Lindgren
Skribent: Pehr Grånefors

Postadress:
Svenska Boxningsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info

Vi samarbetar med:

http://sok.se/topp-och-talang/topp-och-talangstod.html

www.eubcboxing.org

https://www.aiba.org/

https://www.rf.se/vaccinera

TFFIR.jpeg