Hoppa till sidans innehåll

Följ sidan "Diplom-SM 2017"

Fyll i namn och e-postadress nedan för att följa denna sida. Ett e-postmeddelande kommer då att skickas till dig när något nytt publiceras på sidan.

Diplom-SM 2017


Invägningarna är klara från Halmstad och utav 169 anmälda boxare så vägdes 164 stycken in och 160 fick motstånd och match. Något vilket bäddar för ett bra SM för vår svenska boxningsungdom!

För er som inte är bekant med diplomboxningen så är det ett sätt att skapa en god bredd samt att unga boxare lär sig att hantera olika tekniska kunskaper tidigt.

En diplommatch bedöms på olika saker, exempelvis att ha en bra gardering och ligga rätt i fotställninge. Denna typen av boxning går inte ut på att slå hårt och fort, utan på att arbeta med sin motståndare och tillsammans lära sig boxningens grunder. Detta bidrar även till att skydda våra boxare från att skada sig under en längre boxningskarriär samt att skapa boxare som, när de debuterar som matchboxare, har ett gott förstånd för boxning och i framtiden kan lyckas väl såväl nationellt som internationellt. 

Tittar man på poängbedömning så är den lägsta gränsen för att få ett diplom 27 poäng. 3 x ronder. 3 x domare. 3 x poäng. I en serie så mäts man sedan på antal samlade poäng under en säsong och där den med högst poäng får pris som seriens vinnare. 

Exempelvis Melvin Svensson från IF Linnéa, Stockholms/Gotlands diplomserie, som ligger på 176 poäng efter sjunde omgången. (kan vara högre poäng då hemsida är ouppdaterad) eller Eliaz Grönlund Öbacka BK, Mellansvenska diplomserien, som ligger på 198 poäng efter omgång sju. 

I diplomboxningen så har man precis som i Seniorboxning A, B och C-boxare. A-boxare är födda 2001, 2002 och 2003. B-boxare är födda 2004 samt 2005. C-boxare 2006 och 2007. 

Vi hoppas på ett bra SM där guldet må gå till den som uppvisar bäst kvalitéer i boxningens ädla konst. Och vi vill även påminna om att när ni lägger upp bilder på instagram och facebook så använd hashtaggen #diplomsms2017

 

//Linus Gustafsson

Inga nyheter är skapade

Postadress:
Svenska Boxningsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: info@swebox.se

Se all info

Vi samarbetar med:

http://sok.se/topp-och-talang/topp-och-talangstod.html

www.eubcboxing.org

https://www.aiba.org/

https://www.rf.se/vaccinera

TFFIR.jpeg