Hoppa till sidans innehåll

Kort rapportering från SOK:s selektering på Bosön

04 DEC 2019 12:00
Den 2-3 december höll SOK en talangselektering på Bosön. Selekteringen görs för att bedöma kandidater till SOK:s Topp- och Talangprogram med sikte på kommande OS i Tokyo och Paris
  • Uppdaterad: 03 DEC 2019 16:04

Glädjande var två landslagsboxare kallade till selekteringen - Stephanie Thour från Växjö Boxningsklubb och Adam Chartoi från Hammarby IF Boxning. De var två av totalt 16 aktiva från olika idrotter som blev kallade till Bosön denna gång. 

Detta är som sagt en del av en process vars slutmål är Topp- och Talangprogrammet som SOK erbjuder och en satsning mot kommande OS. Uttagningarna till programmet sker baserat mycket på resultaten på de tester som genomfördes under dagarna men också personliga intervjuer med respektive atlet. 

Stort fokus har under de två dagarna varit på fysiska tester - styrketester, löptester (aeroba och anaeroba) och spänsttester har bland annat stått på programmet. Dessutom genomfördes en intervju med atleterna. 

Sportchef Lennart Bernström deltog under dagarna på Bosön och rapporterar om väl genomförda tester från både Stephanie och Adam med en bra inställning till hela selekteringen. Deltog gjorde också tränarna till Stephanie och Adam

Nu gäller det att fortsätta arbeta vidare och hålla tummarna för att Stephanie och Adam får positiva besked gällande sina satsningar inför två kommande OS. 

 

Skribent: Patrik Bengtsson
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Boxningsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info

Vi samarbetar med:

http://sok.se/topp-och-talang/topp-och-talangstod.html

www.eubcboxing.org

https://www.aiba.org/

https://www.rf.se/vaccinera

Banner för fler i rörelse