Hoppa till sidans innehåll

Nominerade inför IBA-kongressen i Istanbul 12-14 maj 2022

25 APR 2022 12:05
IBA håller sin årliga kongress under Dam-VM i Istanbul i maj 2022. Här hittar ni de nominerade till posterna som ordförande och ledamöter i styrelsen.
  • Skapad: 25 APR 2022 12:05

Sedan förra kongressen så har IBA bland annat antagit nya stadgar och en ny nomineringsprocess har genomförts där en oberoende grupp, i samverkan med ett företag, har genomfört en omfattande genomgång och intervjuer med samtliga kandidater till de olika posterna innan kandidaterna har kunnat godkännas för nominering.

Till posten som ordförande finns två kandidater – sittande ordförande Umar Kremlev (Ryssland) och Boris van der Vorst (Nederländerna).

Till posterna som ledamot finns det 28 kandidater till 10 poster. IBA:s styrelse består av 18 personer där en plats tillfaller ordförande, fem platser tillfaller respektive kontinentalförbunds ordförande och två platser ska tilldelas aktiva boxare.
Minst fem av resterande 10 platser ska tillfalla kvinnor och alla kontinenter ska vara representerade bland de 10 platserna. Det kan heller inte sitta två kandidater från samma nation i styrelsen.

Sverige har två kandidater med i omröstningen till ledamot i styrelsen – Ordförande Per-Axel Sjöholm och ledamot av SBF:s styrelse Karin Mattsson.

Läs mer om kongressen, valet och nominerade kandidater i denna artikel

Artikel från IBA:s hemsida gällande kongressen i Istanbul

//Svenska Boxningsförbundet

Skribent: Patrik Bengtsson
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Boxningsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info

Vi samarbetar med:

http://sok.se/topp-och-talang/topp-och-talangstod.html

www.eubcboxing.org

https://www.aiba.org/

https://www.rf.se/vaccinera

TFFIR.jpeg