Hoppa till sidans innehåll

Tränarutbildning Steg I i Köping genomförd

13 OKT 2020 13:00
Helgen 10-11 oktober var det så dags för nästa Tränarutbildning Steg I, denna gång i Köping. Även här var intresset för utbildningen högt, trots pandemi och föreskrifter. Sportchef och utbildare Lars Myrberg lämnar följande rapport från utbildningen.
  • Skapad: 13 OKT 2020 13:00

Det var 14 hungriga tränare som samlades på Hotel Scheele i Köping den 10-11 oktober för två dagars intensivstudier i boxningens grunder och ämnet ledarskap.

Det bjöds på ”massivt innehåll” – som en deltagare uttryckte det – och förhoppningsvis har grunden för ett långt och positivt ledarskap inom boxningssporten lagts, i och med denna kursstart.

Deltagarna hade en lika stor som varierande bakgrund; från ”idrottsförälder” och lång erfarenhet inom andra idrotter - till aktiva juniorboxare samt ex-boxare med 100-tals amatörmatcher och proffsmatcher både i Balkan och på den afrikanska kontinenten. När deltagarna presenterat sig konstaterade vi att här finns stora kunskaper inom vitt skilda områden, och nu skulle denna erfarenhet förenas i en gemensam kunskapsbank, nämligen boxningskonstens.

Under kursen gick vi igenom skillnaden mellan generell fysisk träning, specialfysisk träning och teknisk taktisk träning samt teoretisk/mental träning. Dessutom definierade vi skillnaden mellan teknik och taktik. Vi gjorde en kort teori-genomgång samt praktiska övningar i grundställning, försvar, slag och fotarbete, och metodik för hur man lär ut dessa.

Målet med SBF-kurserna är att deltagarna ska få en förståelse och ett självständigt tänk hur man kan bygga upp ett träningspass beroende på boxnings-deltagarnas fysiska ålder och bakgrund men även vilken tid på träningsåret, för att kunna nivåanpassa träningen. Denna steg 1-kurs är första etappen.

Jag ser fram emot steg 2 för dessa deltagare, då de får möjlighet att vidareutveckla och fördjupa sina kunskaper inom boxningsmetodik och ledarskap men även inom många andra områden (fysiologi, näringslära, boxningsregler m m).

En framgångsfaktor för svensk boxning är utbildning, där samsyn och gemenskap frodas och utvecklas. Jag vill därför uppmuntra, och rekommenderar samtliga tränare i Sverige, att anmäla sig till SBFs olika tränarkurser.   

Avslutningsvis, ett stort tack till arrangören BK Köping med Håkan Pettersson i spetsen, vars samarbete gjorde att all logistik och planering fungerade smidigt och lätt.

//Lars Myrberg

Sportchef

SBF

Skribent: Patrik Bengtsson
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Boxningsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info

Vi samarbetar med:

http://sok.se/topp-och-talang/topp-och-talangstod.html

www.eubcboxing.org

https://www.aiba.org/

https://www.rf.se/vaccinera

Banner för fler i rörelse