Hoppa till sidans innehåll

SBF:s Värdegrund


Uppkomsten till Svensk Boxnings Värdegrund 2017/2018 

Under 2017 startade Svenska Boxningsförbundet ett gediget arbete mot att tillsammans med vår verksamhet skapa en ny värdegrund och en ny ”Code of Conduct”. Tanken bakom engagemanget låg i att tillsammans med våra föreningar, medlemmar och aktiva formulera dessa för att på så sätt göra de mer anpassade till vad hela boxningssverige anser behövs för att utveckla vår idrott. Genom att besöka sex olika städer—Borlänge, Göteborg, Umeå, Malmö, Växjö och Norrköping—fick vi från förbundet möjlighet att samla in tankar och idéer från verksamheten om hur de ansåg att Svensk Boxnings värdegrund borde vara utformad, för att på sikt skapa en trygg och inkluderande miljö för alla boxare i vårt land.

Vad som framkom under arbetets gång var att vår nya värdegrund ska vila på följande ledord; Glädje - Respekt - Samarbete & Gemenskap - Jämställdhet & Jämlikhet. Dessa ord ska genomsyra Svensk Boxning på ALLA nivåer.


 

 


Som ett led i vårt pågående arbete med värdegrunden inom Svensk Boxning så har vi också skapat uppförandekoder för våra boxare, domare och tränare/ledare. Dessa uppförandekoder baseras på vår värdegrund och vad vi vill stå för inom svensk boxning.

Uppförandekoderna innehåller beteendeexempel på hur vi ska bete oss som aktiva, i olika roller men på alla nivåer och i alla sammanhang som vi befinner oss i, inom svensk boxning.

Koderna skall tillsammans med värdegrunden vara det fundament som vi inom boxningen förlitar oss på i vårt arbete att ta svensk boxning framåt och utveckla vår idrott tillsammans!

Svensk Boxnings Värdegrund hittar ni här.

Svensk Boxnings Värdegrund och samtliga Code of Conduct hittar ni här.

Code of Conduct för Boxare hittar ni här.

Code of Conduct för Tränare hittar ni här.

Code of Conduct för Domare hittar ni här.


För att på ett illustrativt och överskådligt sätt kunna presentera vår värdegrund, våra uppförandekoder, de handlingsplaner och den modell vi som boxningsnation ska arbeta efter så har SBF framställt foldrar som sammanfattar vår verksamhet.

Dessa foldrar är tänkta att användas för våra distrikt, föreningar och individer som med dessa kan sprida boxningen och vad boxningen står för till nya och gamla målgrupper. Foldern kan vara ett material för att förenkla i rekryteringen men kan också användas för att visa hur boxningen i Sverige är uppbyggd och den värdegrund som idrotten står på.

Välkommen att ladda ned SBF:s folder här.

Välkommen att ladda ned SBF:s folder som riktas till skolor här.


Uppdaterad: 18 APR 2018 16:57
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Boxningsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info

Vi samarbetar med:

http://sok.se/topp-och-talang/topp-och-talangstod.html

www.eubcboxing.org

https://www.aiba.org/

https://www.rf.se/vaccinera

TFFIR.jpeg