Hoppa till sidans innehåll

Tränare


Utbildning för tränare


Förbundet erbjuder för närvarande tränarutbildningar i fyra steg benämnda steg I, steg II, steg III och steg IV. Steg I och II genomförs under två dagar (lördag till söndag), steg III under tre dagar (fredag till söndag) och steg IV under fem dagar (onsdag till söndag).

Den grundläggande tränarutbildningen ges av steg I och II där steg II avslutas med ett prov. I utbildningarna ingår mycket boxningsmetodik, det vill säga hur man lär ut boxning till andra, men även lite grundläggande teori om ledarskap, regler, fysiologi, kost, viktnedgång och träningsplanering.

Den högre tränarutbildningen ges i steg III och IV och börjar då fokusera på träning av elitidrottaren. Här är tonvikten på de praktiska övningarna begränsad. Följande områden genomgås på djupet: ledarskap, mental träning, styrketräning, funktionell grundträning, kost under träning och tävling, bantning, vätskeförlust, antidoping, aerob och anaerob träning, träningsplanering och regler. Dock ingår praktiska moment som skolboxning, parteknik, uppgiftssparring, utbildning med plattor och tränarhandskar samt säck och redskapsträning.

Ett utvecklingsarbete för att göra om steg III och steg IV som en utbildning om tre helger under ett år pågår. Denna kurs kommer då att benämnas som högre tränarutbildning.

Utveckling av de grundläggande utbildningar pågår parallellt. Där efterfrågades områden som säkerhet, diplomboxning och sekondering.

Uppdaterad: 20 APR 2018 15:24 Skribent: Emelie Carestam Skans
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Boxningsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info

Vi samarbetar med:

http://sok.se/topp-och-talang/topp-och-talangstod.html

www.eubcboxing.org

https://www.aiba.org/

https://www.rf.se/vaccinera

Banner för fler i rörelse