Hoppa till sidans innehåll

Halmstad 8/10


Det är alltid lite nervöst att arrangera ett event oavsett formatet. Allting ska falla på plats praktiskt, men framförallt behövs det deltagare och domare som gör eventet till en tävling!

Därför vill jag först tacka alla klubbar och ideella sekonder för att ni kom med era boxare och Niclas Ekeroth som ställde upp som ringdomare. Ni är guld värda. Glöm inte det. Vi fick ihop hela 17 matcher med 19 boxare. Varav sex klubbar från distriktet och Majornas BK som gästade oss!

Boxningen hölls i god stil med varierande erfarenhet från debutanter till boxare som varit med sen länge. Det var kul att se en positiv utveckling hos boxare och ett gott resultat för klubbarna som arbetat med dem.

Vid varje diplomtävling så finns det alltid några boxare som sticker ut lite extra. Det är därför vi delar ut lite specialpriser till dessa för att uppmuntra de att träna vidare och utvecklas mer, men även för att andra ska få en liten morot att nå mot.

En av dessa var bland de yngsta av boxarna Joshua Muyinda, Majornas BK född 2006. En go liten kille med massa boxning i sig! Det är inte ofta man ser en så ung boxare med tajming, stil, variation och öga för sporten – rent av känsla. Därför tilldelades han utan tvekan pris för Bästa Stil.

Ibland är det svårt att hitta motstånd som boxare, man får ibland jaga land och rike för att hitta rätt och tillräckligt. En boxare som jagar är Wictoria Kettil, BK Ringen som fick möta två äldre killar med väldigt bra teknik. Det blev två erfarenhetsmatcher för Kettil, men hon ska med all rätt känna att hon ligger bland toppen bland tjejerna i hennes ålder och välförtjänt fick hon även pris för Bästa Prestation.

Bästa Bortaboxare, fick frågan om hur många handskar han vunnit nu under serien. Han är inte okänd inom diplom och har vunnit mycket för sin duktiga teknik. Han blev boxaren som fick högsta poäng under tävlingen och sammanlagt av alla boxare – Kalmar BKs Noah Nordby.

Sista priset är Bästa Hemmaboxare, där en boxare som inte bara är en trevlig och exemplarisk kille, men även en disciplinerad träningskamrat – Oliver Knutsson. Han har gått från att vara den lille killen som fick tuffaste möjligaste motstånd när han var liten till att nu vara det tuffa motståndet.

Tack till vår huvudsponsor Top Rank Equipment för möjligheten att kunna ge fina handskar som pris till våra boxare! Även ett stort tack till Intersport Stenalyckan Halmstad för presentkortet som gavs till Bästa Hemmaboxaren.

Allt som allt var det en fin liten tillställning med god stämning!

Vi ses igen den 12 november, samma tid, samma plats och samma kanal.

Med bästa boxningshälsningar,
Norah Guzlander
HAIS Boxning

Ladda ner tävlingsresultat

Uppdaterad: 13 NOV 2016 15:36 Skribent: Norah Guzlander
Epost: Adressen Gömd

 

Vi samarbetar med:

http://sok.se/topp-och-talang/topp-och-talangstod.html

www.eubcboxing.org

https://www.aiba.org/

https://www.rf.se/vaccinera

Banner för fler i rörelse