Hoppa till sidans innehåll

Ungdoms- och juniorstadslaget


Ungdoms- och juniorstadslag                  

SGBF har startat ett stadslag för diplom-, ungdoms- och juniorboxare. Stadslaget riktar sig till de unga talanger i distriktet som behöver nya utmaningar, erfarenheter och internationell rutin för att utvecklas samt sporras till nya höjder. Tanken är att stadslaget ska vara en naturlig väg för att komma upp på landslagsnivå och internationell nivå.

                 Mål

  • Nya möjligheter att utvecklas: Målet för stadslaget är att ge de yngsta talangerna möjligheter att representera vårt distrikt i stadskamper, att tävla internationellt, att deltaga på internationella träningsläger och att ha stadslagsträningar med sparringutbyte.
  • Resultatmål: I första skedet är resultatmålet för distriktslaget kommande Ungdoms- och Junior-SM för de som har åldern inne. Målet är att vara det bästa distriktet på så väl ungdoms- som juniorsidan.
  • Ökat samarbete: Ett mål med stadslaget är att få ett ökat samarbete mellan de klubbar som har lovande talanger.
  • Ökad gemenskap/sund konkurrens: Distriktslaget ämnar öka gemenskapen mellan våra hårt satsande talanger och på så sätt få en sund konkurrens.

    Indirekta mål
  • Ökad nyrekrytering: Ett indirekt långsiktigt mål i satsningen är att öka nyrekryteringen av unga till klubbarna. Detta skall ske genom stadskamper där man riktar in sig på att locka en yngre publik.
  • Behålla fler utövare: Ytterligare ett indirekt mål med satsningen är att behålla fler aktiva inom vår idrott i distriktet. Detta då stadslaget skall ses som en sporre för de som kommer med i laget och för de som har ambitioner, men ännu inte är på distriktslagsnivå.

Ledarutveckling: Vi har också ett indirekt mål i att erbjuda ledarna nya erfarenheter för utveckling genom att deltaga på stadslagets olika aktiviteter.

Om distriktslaget
Tränare för stadslaget är Stefan Mercea, Hammarby IF och Joel Grandell, Hammarby IF. Stadslaget kommer ha ett kontinuerligt intag av unga talanger, och det är upp till stadlagstränarna att bedöma vilka som är kvalificerade att deltaga. Kravet för att deltaga kommer vara att man håller en hög nivå på hemmaplan (är en av de bästa i distriktet) med en klar möjlighet att vinna de svenska mästerskapen och är kapabel att kunna tävla på relativt hög nivå internationellt. Vidare skall de som ingår i stadslaget visa god träningsvilja, engagemang och deltaga på lagets aktiviteter.

De unga talangerna är vårt distrikts framtid och förhoppningen är att man genom ett distriktslag ska kunna ge de unga utveckling och en sporra att fortsätta med vår ädla själförsvarskonst. Vi tror att nya utmaningar, ökad ”sund” konkurrens, gemenskap och nya möjligheter till utveckling är något som kan ge vår unga generation motivationen att fortsätta med boxningen. Det vi icke får glömma är även samarbetet mellan klubbar och ledare för att vi ska kunna uppnå en utveckling för distriktet unga. Här tänker vi oss att det skall ges möjlighet för klubbarnas tränare att deltaga på träningar, läger och tävlingar. På så sätt får även ledarna möjlighet till nya erfarenheter och vi hoppas att denna kontakt öppnar för ett bredare samarbete mellan distriktets klubbar.

Vi har löpande intag till laget. Har ni någon diplom-, ungdoms- eller juniorboxare ni tycker borde vara med i distriktslaget kontakta Joel Grandell (073-9963538).


Boxare:
Damjunior
Klara- Fina Holm Westerlund, BK Örnen

Herrdiplom
Moltas Lundström, IF Linnéa
Samer Tabal, Hammarby IF
Avar Shadman, Hammarby IF
Herrungdomar
Alex Bwambale, Tensta BK
Mariusz Gnaz, BK Dalen
Adam Chartoi, Narva BK
Shukrat Adihanov, Narva BK
Felix Weilid, Hammarby IF
Herrjuniorer
Yohannes Berhane, BK Dalen
Dennis Kauffer, BK Dalen
Vincent Jonzzon, Haninge BK
Hassan Ali Yusefi, Hammarby IF

Planerade aktiviteter under säsongen 2013/2014:

Höst
28/10-4/11 Läger och tävling, Irland, Galway

 


Vår
26 februari - 2 mars Brandenburger Cup (Herrjuniorer)
8 mars utvecklingsdag på Bosön

28-30 Mars Stadskamp och läger i Sthlm med Skåne/Själland

Maj Träningsläger och tävling Rumänien, Timisoara

Juni Träningsläger och tävling Sthlm med irländarna

Uppdaterad: 17 FEB 2014 12:59 Skribent: Joel Grandell

Postadress:
Stockholm-Gotlands Boxningsförbund
DIF Boxning, Tomtebogatan 13
113 39 Stockholm

Besöksadress:
DIF Boxning, Tomtebogatan 13
113 39 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

Vi samarbetar med:

http://sok.se/topp-och-talang/topp-och-talangstod.html

www.eubcboxing.org

https://www.aiba.org/

https://www.rf.se/vaccinera

TFFIR.jpeg